KC Yönetiminin faaliyetlerinin, Doğu Akdeniz bölgesinin ve petrol şirketlerine ait tesislerin güvenliği üzerinde odaklandığına, Barış İçin Ortaklıka üyelik çabalarının da bu çerçevede olduğuna işaret eden gazete Fotiunun, Kıbrısı ziyaret etmekte olan Avrupa Askeri Komitesi Başkanı Patrick de Rouierse Barış İçin Ortaklıka üyelik isteğinin nedenlerini anlattığını yazdı.
ORTAKLIKA KATILMA İSTEKLERİNİN NEDENLERİNİ ANLATTI
Habere göre, jeopolitik ve jeo stratejik konumu nedeniyle Kıbrısın Barış İçin Ortaklıka üyeliğinin, hem bu programa hem de özellikle ABnin savunma sistemine birçok katkı sağlayabileceğini savunan Fotiu Rouiersle görüşmeleri sırasında; şu anda AB ile NATO arasında var olan anlaşmazlığın Güney Kıbrısın Barış İçin Ortaklıka üye olmasıyla çözülebileceğini savundu.
Patrick de Rouiers de ABnin bir sonraki Zirve toplantısının çok önemli olduğunu çünkü zirveye katılacak devlet ve hükümet başkanlarının savunma konularını ele alacaklarını söyledi. Rouiers Kıbrıs deniz alanında, özellikle de savunma konuları açısından önemli rol oynuyor ifadesini kullandı.
Simerini haberi Kıbrıs Barış İçin Ortaklıka Katılımı İleri Götürecek. Dışta Olan Tek Ülkeyiz. (Üyeliğimizle) Dikeni Keseceğiz başlığıyla aktardı.
Gazete Fotiunun Rouierse, Kıbrıs sorunu, Rum ekonomisinin içerisinde bulunduğu durum ve sözde Rum MEBi içerisinde cereyan edenler hakkında da bilgi verdiğini öne sürdü. Habere göre Fotiu Avrupalı generale Türklerin artık gündelik hale gelen tehditleri ve MEBimizle ilgili itirazları hakkında bilgi verdim ve kendisine Kıbrıs sorununa bulunacak bir çözüm ile iki toplumun süreç içerisinde doğalgazdan faydalanabileceğini anlattım dedi.
Kaynak: İHA