Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Kıbrıs Türk halkının 47 yıl önce, yıllarca çektiği acılardan ve tutsaklıktan kurtulmanın büyük mutluluğunu yaşadığını kaydederek, Barış Harekatının Kıbrıs Türk halkına bağımsızlığı, özgürlüğü ve güvenliği armağan ettiğini belirtti.
Amcaoğlu, Kıbrıs Türkü’nün, Anavatan Türkiye’nin de desteği ile kendi devletini kurduğunu ve yaşatmakta da kararlı olduğunu vurguladı.
Amcaoğlu mesajında şunları kaydetti:
“Barışın, bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün sembolü 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Mutlu Barış Harekatı’nın 47’inci yıldönümünde, bugünlere gelmemizi sağlayan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kahraman gazilerimizi minnet duyguları ile selamlıyorum. Her zaman yanımızda olan Anavatan Türkiye’ye şükranlarımızı sunarken, tüm halkımızın 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nı içten dileklerimle kutluyorum.”

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
20 Temmuz Barış Ve Özgürlük Bayramı Dolayısıyla...
2
Rauf Raif Denktaş'ın Anıt Mezarında Tören...
3
CTP, Cumhurbaşkanı Tatar’ın Açıklamalarına...
4
Emekli Astsubaylar Derneği, Barış Harekatı’nın...
5
BKP Tek Kurtuluş Yolunun Federal Temelde Çözüm...
6
“20 Temmuz 1974 çok önemli bir dönüm noktası”
7
Son Dakika... Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama
8
Erdoğan'dan KKTC ziyareti öncesi açıklama
9
Üstel:" Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler...
10
KKTC İle TC Arasındaki Belediye İşbirlikleri Konuşuldu
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER