Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesini oluşturan Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Vedia Berkut Barkın ve Yargıç Murat Soytaç’ın oluşturduğu heyetin oy birliği ile vermiş olduğu kararı Aksun açıkladı. Kararda Aksun önemli noktalara değindi.
Başkan Fadıl Aksun: “Sanığın adaletin tecellisine koyduğu katkıyı, yaşını, bakmakla mükellef olduğu başka kişilerin varlığı, sabıkasız bir kimse oluşunu ve müteveffayı kurtarmak için koyduğu katkıyı ve işverenin kazanın önlenmesindeki kusurlarını sanık lehine dikkate almış bulunmaktayız. Yukarıda vurguladığımız gibi huzurumuzdaki olay iş sağlığı ve güvenliği yasa ve prensiplerine aykırı davranışlar sonucunda meydana gelmiş ve tüm bunlara uyulmuş olsa idi bu olay kolayca önlenebilecek bir durumda idi. Ekonomik refah için üretimin esas olduğu ortadadır ancak iş sağlığı ve güvenliğine önem verilmeden yapılan üretim emeğe saygısızlıktır ve kamu vicdanını rahatsız eder. Hiçbir maddi kazanım insan yamanından değerli görülemez. Tüm yukarıdakileri değerlendirdikten sonra sanığa hürriyeti bağlayıcı bir ceza takdir etmemiz kaçınılmazdır” dedi.
Aksun akatarmış olduğu tüm olgular ışığında sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirerek sanığı işlemiş olduğu suça 3 yıl 6 ay hapis cezası ile cezalandırdıklarını açıkladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.
1
Sahte paracılar cezaevine gönderildi
2
Erdoğan: "Enflasyonu hızla düşürebilme kabiliyetine...
3
Tatar: KKTC’yi yaşatmaya ve geliştirmeye devam...
4
Mağusa'da mide bulandıran olay!
5
KKTC Gazete Manşetlerinde bugün
6
İşte limit üstü kalıntı tespit edilen ürünlerin...
7
Meclis çalışmalarına bugün başlıyor
8
Rumlar KKTC'de ne kadar harcama yaptı?
9
Töre: "Millet Bahçesi yerleşkesinin yapımını...
10
Üstel: "Halkına en iyi hizmeti veren bir yapı...
SON DAKİKA HABERLERİ
ANKETTüm Anketler
SIRADAKİ HABER