RUM BASINI YAZDI: EOKA'DAN GÜÇ ALMA ÇAGRISINDA BULUNDULAR

banner3

DİKO ile Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’nin, EOKA’nın kuruluş yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladıkları bildirildi.

RUM BASINI YAZDI: EOKA'DAN GÜÇ ALMA ÇAGRISINDA BULUNDULAR

Fileleftheros gazetesinin haberine göre DİKO, EOKA mücadelecilerinin kendilerine bugüne kadarki en güçlü şey olan “Kıbrıs Cumhuriyeti”ni miras bıraktığını kaydederek, Kıbrıs sorununun gayriresmî beşli konferans arifesinde içinde bulunduğu kritik kavşakta, “bölünme” ve iki devletliliği ileri götürmeye çalışan Türkiye karşısında EOKA mücadelecilerinden güç alma çağrısında bulundu.

Habere göre Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği ise, “Kıbrıs halkının bir süper güce karşı ayaklandığını ve jeopolitik olgulara meydan okuyarak özgürlük-kendine yetme talep ettiğini” belirtti.

Ekologlar-Vatandaşlar İşbirliği’nin açıklamasında ayrıca, “Kıbrıs ve Kıbrıs halkının özgürlüğünü kısıtlayacak, Türklerin tahrikkâr taleplerinden uzak bir çözüm istiyoruz” denildi.

Güncelleme Tarihi: 01 Nisan 2021, 13:34

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER